MDC niet meer op de EAO agenda

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

 

gr dji 0527

EAO service:

Ook in 2023 zal het EAO rally team weer deelnemen aan deze grote rally MDC.

Een aanrader voor iedereen, mooie pistes en goede catering zorgen voor een top georganiseerde rally.

Het EAO service team is één van de meest georganiseerde teams in de rally wereld.

We hebben oog voor elk detaille en zijn steeds onderweg met het beste materiaal en mekaniekers.

Naamloos
IMG 8064
De Route:
Marokko cross-country / from coast to coast
De Morocco Desert Challenge is letterlijk wat het belooft: een échte uitdaging in de woestijn van Marokko.
Na het succes van vorige editie én na rondvraag bij de deelnemers via een uitgebreide enquête, kiezen zij opnieuw voor een spectaculaire coast-to-coast-route:
Van de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche naar Saïdia aan de Middellandse Zee.
De route is echter geheel nieuw: nieuwe roadbooks, nieuwe bivaks en opnieuw niet minder dan 8 nieuwe etappes.
Route 2023:
 
Timing:

 

Stage 0 | Donderdag 20 & vrijdag 21 april

Agadir

Technische & administratieve controles

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2022 start de Morocco Desert Challenge met zijn “scruteneering” in de mondaine Marokkaanse badstad Agadir. Bivak 0 bevindt zich op Place Al Amal, Agadir’s grootste publieke plein. Het rally hotel, waar iedereen zal worden gehuisvest, ligt aan het plein.

Stage 1 | Zaterdag 22 april

Plage Blanche – Plage Blanche (proloog)

​​​​​​​Liaison naar de start = 260 km
Afstand Special 1 = 184 km
Assistentie = 260 km

De echte start van de rally wordt gegeven op het legendarische “Plage Blanche”, 250 KM ten zuiden van Agadir. Dag 1 wordt een perfecte introductie-mix van strand, enkele duinen, WRC proeven, gravel en zanderige paden, gevolgd door een bochtige track op de cliffen met een uitzicht op de Atlantische Oceaan. Je zult de stage finishen met de adembenemende 25 km « flat out » bij laagtij op een maagdelijk strand aan de Atlantische Oceaan. Een schitterende proloog van bijna 200 km om de machines te testen en startposities voor de volgende dag te bepalen.

Stage 2 | Zondag 23 april

Plage Blanche – Zag

Afstand Special 2 = 556 km
Afstand Special 2 trucks 563 km
​​​​​​​Liaison = 0 km
Assistentie: 259 km

Een monster etappe! Om 7 uur in de ochtend zullen de motoren opnieuw ronken op het strand en zal er gestart worden in omgekeerde richting van de dag ervoor. Deze tweede, lange en zware special brengt ons naar het zuiden naar de Marokkaanse Westelijke Sahara via spectaculaire zanderige rivier beddingen (oueds), stenige tracks, droge zoutmeren, and bochtige tracks door de heuvels. Snelle en technische stukken wisselen elkaar af op een terrein van 80% zand & gravel en 20% stenen. Een lange stage door adembenemende landschappen.

Stage 3 | Maandag 24 april

Zag – Tissint

Afstand Special 3 = 453 km
​​​​​​​Liaison = 0 km
Assistentie: 379 km

Prachtige tracks ook in etappe 3: zowel technische & zanderige als harde & snelle tracks komen voorbij. Op sommige momenten waan je jezelf in Zwart-Afrika. Valleien vol bomen en dieren alsof je op de Afrikaanse savanne bent. Behalve dat zijn er verschillende oueds, bochtige paden en opgedroogde zoudmeren. Het tweede gedeelte van de dag is een variatie op de traditionele Dakar piste. Je rijdt door de grootste militaire zone van Zuid-Marokko. Een prachtige maar desolate omgeving met exact 0 inwoners. De perfecte speeltuin voor een cross-country rally.

Stage 4 | Dinsdag 25 april

Tissint – M’hamid

Afstand Special 4 = 219 km
Afstand Special 4 trucks: 245 km
​​​​​​​Liaison = 0 km
Assistentie: 279 km

Duinen! Er komen er velen in de MDC 2022 en ze starten vandaag. Na een race over lake Iriki zullen we eerste de duinen Chegaga doorsteken om daarna via zanderige, bochtige paden en oueds in het woestijn bivak van M’hamid te finishen. We slapen hier 2 nachten, om ze een beetje comfort aan de monteurs bieden.

Stage 5 | Woensdag 26 april

M’hamid – M’hamid

Afstand Special 5 = 339 km
Special 5 trucks: 254 km
​​​​​​​Liaison = 0 km
Assistentie: 0 km

Op de agenda voor vandaag: zand, zand en nog eens zand. Uit de deelnemers tevredenheidsenquete is gebleken dat jullie graag meer duinen willen: vandaag krijgen jullie er veel! Alle duingebieden rond M’hamid zullen doorgestoken worden, prachtig verbonden door zanderige tracks.

Stage 6Donderdag 27 april

M’hamid – Merzouga

Afstand Special 6 = 374 km
Afstand Special 6 trucks = 362 km
​​​​​​​Liaison = 0 km
Assistentie = 388 km

Deel 1 van de marathon etappe! Opnieuw een woestijnklassieker met voor elk wat wils, vakkundig door elkaar gegooid door onze wedstrijddirecteur: zandvlaktes, canyons, de duinen van Ouzina en nog wat slingerende zand- en steenpistes. Meer duinen staan ons te wachten in Erg Znaigui gevolgd door een eerste korte doorsteek van Erg Chebbi om de dag mee af te ronden.  Spektakel gegarandeerd. Aan het einde van de stage zullen de deelnemers rechtstreeks naar het Parc Fermé gaan dat zich recht voor de catering tent in Merzouga zal bevinden.

Stage 7Vrijdag 28 april

Merzouga – Borj Bel-Frissate

Afstand Special 7a = 205 km
Transfer = 90 km
Afstand Special 7b = 205 km
Total A + B = 500 km
Assistentie = 438 km

Deel twee van de marathon etappe! Een laatste dag met duinen, maar absoluut eentje voor de dapperen: we starten met de noord-zuid doorsteek van Marokko’s hoogste duinenzee, Erg Chebbi. Vanaf hier veranderen we onze cap-koers en via een mix van zanderige oueds en snelle technische pistes rijden we noordwaarts.  Op het menu staan de vlaktes van Hamada. Met technische tracks in de morgen en navigatie en driften in de namiddag.

Stage 8: Zaterdag 29 april

Borj Bel-Frissate – Aïn Beni Mathar

Afstand Special 8 = 173 km
​​​​​​​Transfer = 154 km
Assistentie: 288 km

De allerlaatste etappe is traditioneel iets korter. En toch zit het venijn hem vaak in de staart. Een wirwar van moeilijk zichtbare pistes door akkers en bossen zorgen voor moeilijk navigatie. Focus is hier van primordiaal belang want de etappe is relatief snel. In Ain Ben Mathar zal de champagne op je staan te wachten!

Professionalisering en veiligheid: GPS Unik & Sentinel
MDC heeft gedurende de voorbije 10 edities een grote evolutie ondergaan. Wat startte in Libië als een piepkleine rally met 60 deelnemers, veelal gewone auto’s en enduro-motoren, allen zonder assistentie-teams, is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde rally/raid met meer dan 1000 deelnemers en assistenten, verspreid over verschillende categorieën, aangevuld meer dan 150 personen crew.
Elk jaar merken we dat het niveau van de rijders stijgt en het is dan ook een uitdaging om als organisatie aan de eisen van de deelnemer/klant te voldoen. Op logistiek en medisch vlak hebben we bewezen de groei aan te kunnen door extra investeringen (vele artsen, helikopters, sweeper trucks, een groot catering team, etc.). Op sportief vlak werd die “next step” doorgevoerd in 2015 met de introductie van GPS UNIK en de Sentinel.
In 2020 gaat de organisatie zich echter beperken tot 1000 deelnemers wat ook een prijsstijging met zich meebrengt. (10%)
IMG 1907
Tarieven 2023
 EAO Service pakket:
Prijzen voor SSV en Quads op aanvraag.
Info:
Martin Fontyn
0032 0 487638060
eaorrt@gmail.com

Gegevens

Begin:
21 april 2022
Einde:
30 april 2022
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
Ga naar de bovenkant